Povijest susreta brđana SIH-a

Susreti brđana SIH-a osmišljeni su i pokrenuti 2003. godine, kao jedan od zamišljenih pravaca razvitka temeljnih stupova održanja SIH-a, iz domene tadašnjeg resora Podržavajućih strategija, u Upravi SIH-a.

Pred-verzija susreta brđana održana je od 16. do 17. 03. 2002. godine u Fužinama, u organizaciji Pahuljice, u domu “Planinka”, kod Hrvoja, a zvala se “Rotating yagganyatsz party” i okupila je 46 sudionika.
Uočivši da je ovo stvar koja je svima «legla», iduće godine (2003.) pokrenuta je akcija pod nazivom Susret brđana SIH-a.

PRVI Susret organiziran je u Fužinama, u domovima “Jadrolinija” i “Planinka”, a središnja zabava odvijala se u gradskoj sali! Ovi prvi susreti brojali su nešto više od 40 sudionika, organizirao ih je Tim za podržavajuće strategije.

DRUGI Susreti brđana SIH-a održali su se u Splitu, 2004. godine, u organizaciji kluba brđana “Duje” koji djeluje pri Splitskom skautskom zboru, uz članstvo svih članova kluba u svojim matičnim odredima (pretežno SK “Split”). Na ovim DRUGIM susretima sudjelovalo je blizu 50-ak sudionika, s noćenjem u domu u Kreševu.

TREĆI Susreti brđana održani su u Puli 2005. Klub brđana “Niškoristi” iz OI “Istra”  preuzeo je ulogu organizatora. Oko 60 sudionika  je bilo na susretima i osjećalo se savršeno .

ČETVRTI Susreti brđana SIH-a su organizirani 2006, u eko-selo Karanac u Baranji, u organizaciji U.I. “Slavonski hrast” iz Osijeka, kluba brđana “Žir”. Više od 100 brđana je uživalo u ovim susretima.

PETI Susreti  su organizirani 2007 u centru “Kukavica”, u organizaciji dragih prijatelja iz U.S “Sv. Juraj” iz Bjelovara, kluba brđana “Zmaj”. Preko 120 brđana je sudjelovalo i uživalo na ovim susretima.

ŠESTI Susret brđana SIH-a je organiziran u Trogiru  2008. organizaciju je preuzelo Odred izviđača “Trogir”, Klub brđana “Kairos” .Malo preko 200 sudionika sjatilo se na more i po dobrom starom običaju uživao i u ovim susretima.

SEDMI Susret brđana pod nazivaom “MORE I GORE” se zbio 2009. godine, u Rijeci, u organizaciji Kluba brđana “Veli Jože”, OI “Primorje”… U Selcu.Za sada rekordni broj od 257 sudionika.

OSMI Susret brđana pod nazivom “GORENEMORE” se održao  2010. godine u Jastrebarskom, a organizatori su bili “OLD SCOUT CLUB” IZ ZAGREBA, uz podršku Saveza izviđača Zagreba.  Ove susrete je popratilo oko 182 brđana i 40 organizatora odlično proveli i uživali u zajedničkom druženju.

DEVETI SUSRETI SU SVE BLIŽI, ODRŽAT ĆE SE U SLAVONSKOM ŠAMCU, 23.-25-09.2011. U ORGANIZACIJI UIP “MIHALJEVICA” uz podršku svih SLAVONACA….
OČEKUJEMO VAS U ŠTO VEĆEM BROJU I U VEĆ UOBIČAJENOM ODLIČNOM RADSPOLOŽENJU….

Ako smo negdje pogriješili kod broja sudionika ili nešto drugo ispričavamo se zbog tiskarske pogreške pri korištenju metode copy/paste, tu ujedno zahvaljujemo OSC i ostalima koji su se potrudili prije nas da sastave ovu povijest. 🙂


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *