Betlehemsko svjetlo 2015

bs1
U nedjelju 13.prosinca na Svetoj misi izviđači donijeli Svjetlo mira u đakovačku katedralu, a potom članovi Udruge izviđača porječana “Mihaljevica“ svjetlo donjeli u Općinu Slavonski Šamac. Osim izviđača iz Odred izviđača „Klasje“ Đakova, pridružili su nam se na Svetoj misi izviđači iz Osijeka (Udruga izviđača “Slavonski Hrast” i Izviđački klub “Javor”) Čepina ( Odred izviđača “Suncokret”), Valpova (Odred izviđača Iovallios), Jarmine (Udruga katoličkih izviđača “Jarmina”). Posebno zadovoljstvo bilo nam je ugostiti izviđače iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, izviđače iz Tuzle (Odred izviđača “Duga”).

bs2

Svjetlo smo odnjeli u Općinu Slavonski Šamac, Općinu Velika Kopanica, O.Š. Josip Kozarac, DUZS, MUP i CRVENI KRIŽ koji se nalaze u izbjegličkom centaru na Bjelišu, Slavonski Brod.

Svojim djelima skauti žele sudjelovati u rasvjetljavanju tame, želimo unositi radost u sva srca, pogotovo onih koji pate ili kojima je potrebno malo svjetla u životu i nade u bolje sutra. Zato Svjetlo odnesimo sa zahvalnošću i pažnjom svojim domovima i neka nam ono rasvjetljava put. Hvala za pomoć u našoj misiji dobrote i ljubavi.

bs


Posted in Naše aktivnosti